Senki sem vitatkozhat a ténnyel, hogy a Kardashian és Jenner lányok igen nagy mértékben befolyásolják a mai divatot. A legismertebb családtag Kim Kardashian, akinek neve mára brand lett, ruha- és sminkmárkák forgalmazásával is foglalatoskodik, férje Kanye West, amellett, hogy zenei (rapper) pályafutását egyengeti, ruha- és cipőkollekciókat is felvonultat a kifutón. Kim féltestvérei is aktívak a divat világában, Kylie Jenner sminktermékeket dob piacra, Kendall Jenner pedig keresett modell a szakmában.

A család jókora méreteket ölt, ha figyelembe vesszük a szülők összes házasságából született gyermekeket, akik azonban nem csak nők/lányok. Igaz, a férfi családtagok jóval elhanyagoltabbak, a Kardashian-Jenner család húzónevei a nők.

 divat divatsprint

De honnan indult az egész Kardashian-láz? Azt tudjuk, hogy életükről valóság-show készült, de mitől találták őket erre érdemesnek?

A történet Robert Kardashiannal kezdődik. Ő a Kardashian testvérek (Kourtney, Kim, Khloé és Rob) apja. O.J. Simpson jóbarátja, egyben védőügyvédje, aki végülis kimosta Simpsont a gyilkossági vádjából. Felesége Kris Houghton, akit ma már Kris Jennerként ismerünk. Ő a fent felsorolt gyermekek édesanyja, és láthatóan betegesen vonzódik a K betűhöz. (Későbbi névadásainál is megfigyelhető.) Kris állítólag többször is megcsalta férjér a házasságuk alatt, sőt olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Khloé lányuk, aki eléggé kilóg a Kardashianok sorából (szó szerint is! Magas, beceneve Godzilla, és egyáltalán nem hasonlít a testvéreire), nem is Robert, hanem maga O.J. Simpson lánya. Pletyka szinten a mai napig téma.

A pár 1991-es válása után Robert még háromszor megházasodott, gyermeke azonban már nem született.

Kris pedig hozzáment Bruce Jennerhez (egykori olimpiai bajnok), akit ma már Caitlyn Jennerként ismerünk, nem-átalakító műtétje után női testben él tovább. Kris és Bruce (Caitlyn) házasságából született két lányuk Kendall és Kyle. (Megint a fránya K betűk.) Bruce előző házasságaiból (2) 2-2 gyermeke született: Burton, Cassandra, Brandon és Brody. Bruce (Caitlyn) 2015-ben halálos autóbaleset okozott, amelyben egy idős nő vesztette életét, aztán megkapta a Galmour Magazine Woman of the year (Az év asszonya) díját. (Mondjuk ennek megítélése nem az én tisztem…)

 divat divatsprint

Szóval visszatérve a kesze-kusza család ismertségének kezdetére. Fókuszba nyilván akkor kerültek, mikor apjuk, Robert O.J.-t védte a nagy visszhangot kiváltó perében. Addig egy átlagos gazdag család életét élték, 1-1 családtag néha próbálkozott valóságshow-szerepléssel (pl. Kourtney), Kim Kardashian pedig Paris Hilton öribarija (pincsikutyája) lett egy időre, míg össze nem vesztek. Kim házi pornóvideója 2007-ben szivárgott ki, ezzel szerezve magának nagyobb rivaldafényt. Ez lehetett az a pont, amikor véglegesítették a családjukat bemutató reality, a „Keeping Up with the Kardashians” forgatását. Ennek a shownak köszönhetően ismerték meg őket szélesebb rétegek.

divat divatsprint

Kim Kardashian a megszerzett hírnevet kamatoztatta, és kész márkává alakította nevét. Kisebbik féltestvére, Kylie Jenner (19) ügyesen próbál nővére nyomdokaiba lépni. Nemcsak szépészeti beavatkozásokkal (ajakfeltöltés), de gondoljunk csak a sminkelési technikára, amit egyenesen róluk neveztek el (Kardashian-kontúr), és amitől minden lány ugyanúgy néz ki. Matt rúzs, arckontúr, szemöldökformázás. Kyle sminkkolekkciója a „Kylie Cosmetics” az egyik legkeresettebb márka a fiatal lányok körében. Főleg a matt rúzs gyűjteménye, a „Matte lip kits”.

divat divatsprint

Kim idősebb húga, Kendall (21) pedig olyan divatházaknak és tervezőknek dolgozott már, mint a Chanel, A Vouge, a Harper’s Bazaar, a Balmain, Donna Karan, vagy Marc Jacobs. Kebelbarátnőjével, Gigi Hadiddal a modellszakma legkeresettebb modelljei közé tartoznak.

divat divatsprint

Kanye West divat-tevékénységéről pedig mindenki maga győződjön meg az alábbi kép alapján:

 divat divatsprint

Egy szónak is száz a vége, a Kardashian-klán maga a divat.