Elnöki tekercs (tejszínhabos tekercs)
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
kókuszreszelék
Elkészítés:
- Szétválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjébe 1 csipet sót teszünk és kemény habbá verjük.
- Ha kemény lett, hozzátesszük a kakaóport, a porcukrot és a tojássárgákat, majd mindezt egy habverővel óvatosan elkeverjük.
- Ha kész, sütőpapírral kibélelt lapos tepsire öntjük a masszát és elsimítjuk.
- Az időközben 190 fokra előmelegített sütőben pontosan hét percig sütjük, hogy ne száradjon ki, mert akkor törni fog!
- Hét perc eltelte után a sütőbe nézve nyersnek tűnik a tészta, de a látszat ellenére kész van.
- A tejszínt habfixálóval kézirobotgéppel jó keményre felverjük, a kemény habba kevés cukrot is tehetünk, van aki édesebben szereti.... :)
- A megsült tészta egész felületén egyenletesen elkenjük a felvert tejszínhabnak több mint a felét, és a sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük.
- A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tekercset körös-körül.
- Megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, a sütőpapírra is szórunk, majd a sütőpapír két végét megfogva ide-oda meghengergetjük a tekercset, hogy minden oldalról jól rátapadjon a kókuszreszelék. (+Tipp: Ha nincs otthon kókuszreszelék, használhatunk darált diót is.)
- Ezután a tekercset a sütőpapírba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, 20 perc alatt kifagyasztjuk.
- Végül jóízűen elfogyasztjuk!