Elnöki tekercs (tejszínhabos tekercs)

Elkészítési idő: kb. 40 perc


elnok recept sütemény

Hozzávalók:

5 tojás

10 dkg cukor

3 dkg kakaópor

5 dl tejszín

2 csomag habfixáló

kókuszreszelék


Elkészítés:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjébe 1 csipet sót teszünk és kemény habbá verjük.
  3. Ha kemény lett, hozzátesszük a kakaóport, a porcukrot és a tojássárgákat, majd mindezt egy habverővel óvatosan elkeverjük.
  4. Ha kész, sütőpapírral kibélelt lapos tepsire öntjük a masszát és elsimítjuk.
  5. Az időközben 190 fokra előmelegített sütőben pontosan hét percig sütjük, hogy ne száradjon ki, mert akkor törni fog!
  6. Hét perc eltelte után a sütőbe nézve nyersnek tűnik a tészta, de a látszat ellenére kész van.
  7. A tejszínt habfixálóval kézirobotgéppel jó keményre felverjük, a kemény habba kevés cukrot is tehetünk, van aki édesebben szereti.... :)
  8. A megsült tészta egész felületén egyenletesen elkenjük a felvert tejszínhabnak több mint a felét, és a sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük. 
  9. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tekercset körös-körül.
  10. Megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, a sütőpapírra is szórunk, majd a sütőpapír két végét megfogva ide-oda meghengergetjük a tekercset, hogy minden oldalról jól rátapadjon a kókuszreszelék. (+Tipp: Ha nincs otthon kókuszreszelék, használhatunk darált diót is.)
  11. Ezután a tekercset a sütőpapírba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, 20 perc alatt kifagyasztjuk.
  12. Végül jóízűen elfogyasztjuk!